lauantai 19. toukokuuta 2012

Viikonloppuruokaa: banaanilettuja ja kutunrahkaa

Tervehdys!

Päätän nyt blogitaukoni virallisesti. Olen selviytynyt kevätlukukauden opiskelurupeamasta (muutamaa pientä tehtävää lukuunottamatta) ja tuntuu melkein siltä, että kesäloma on alkanut. Opintopisteitä on kasassa ihan kauheasti ja tiedonjano on edelleen kova. Maailmassa on niin paljon asioita, joista haluaisi päästä paremmin selville. Kaikkea ei tietenkään tarvitse opiskella yliopistossa, ja kesälomalla on ihanaa, kun saan lukea ihan mitä kirjoja lystään. Aihepiirit taitavat liikkua lähinnä liikunnassa ja henkisessä hyvinvoinnissa, romaaneja unohtamatta.

Kolmen viikon päästä koittaa virallinen kesäloma numero yksi, ja sitä varten on jo suunnitelmia kasattu yllin kyllin. Tarkoitus on viettää mökillä yksinkertaista elämää. Nauttia herätyskellottomuudesta, lukea kirjoja keinussa, heilutella vähän kahvakuulaa, meditoida, testailla uusia reseptejä ja niin edelleen.

Viime vuonna mökkilomalla paistoin banaanilettuja harva se päivä. Vähän samaan tunnelmaan pääsin pari viikkoa sitten, kun testasin auringon paistaessa uutta banaanilettureseptiä Against all grain -blogin reseptiä mukaillen. Letut söin vaniljalla maustetun kutunrahkan ja hunajakanelin kanssa.

Siis minkä?

Kutunrahka on Saloniemen juustolan valmistamaa, Intohimo-nimistä, kutunmaidosta tehtyä rahkaa. Aiemmin olen bongannut sitä Ruohonjuuressa, mutta kun sitä tuli kotikauppaamme puolet halvempaan hintaan, oli pakko ostaa.

Ja se oli ihanaa.

Entäs sitten se hunajakaneli?

Sekoitin teelusikalliseen hunajaa hiukan kanelia ja levitin sen letuille. Ihan huippua sekin.

Kun siis ateriani koostui banaaniletuista, tuoreista mansikoista, kutunrahkasta, hunajakanelista ja kahvista, olin jotakuinkin taivaassa.


Banaaniletut tein Against all grain -blogin reseptiä mukaillen.

Banaaniletut
3 kananmunaa
0,6 dl kookosmaitoa
2 rkl kookosjauhoa
0,6 dl mantelijauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
1 banaani
ripaus suolaa
vaniljajauhetta, kardemummaa ja kanelia

1. Muusaa banaani.
2. Lisää banaanisoseeseen kookosmaito ja kananmunat.
3. Sekoita sitten joukkoon kuivat aineet.
4. Paista pannulla kypsiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...