perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kokkisodan tulos

Kerroin eilen kokkisodasta ja arvuuttelin, mitä tekisin jääkaapissa olevista aineksista ruoaksi.

Loppujen lopuksi törmäsin eilen uuteen ruokablogiin, joka vei aterian itämaiden suuntaan. The Spice Spoon -blogissa pakistanilais-afghanistanilainen Shayma bloggaa omien juuriensa inspiroimaa ruokaa. Mitä voin sanoa? Mausteita, mausteita, mausteita! Eli count me in!

Ruoaksi valmistui siis juustokuminalla maustettua kaalisalaattia, tarator-kastiketta, peruna-tomaattipaistos ja yrttiset jauhelihakepakot.



Peruna-tomaattipaistos

- neljä keitettyä perunaa
- kolme tomaattia
- neljä kananmunaa
- punasipulia
- oliiviöljyä
- mausteina suolaa, pippuria ja sumakkia

1. Viipaloi perunat ja tomaatit. Pilko sipuli.
2. Voitele vuoka oliiviöljyllä.
3. Peitä vuoan pohja perunasiivuilla.
4. Lado perunoiden päälle tomaattiviipaleet.
5. Ripottele päälle pilkottu punasipuli ja mausteet.
6. Lado päälle loput perunaviipaleet.
7. Riko lopuksi vuokaan kananmunat. Tarkoitus on, että kananmunat kypsyvät keltuaisineen päivineen vuoan päällä.
8. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.

Jauhelihakepakot

Pienenä meillä syötiin usein kepakoita. En tiedä mikä niissä vetosi lapseen, mutta tykkäsin niistä ihan älyttömästi. Toisaalta kaikki jauheliharuoat olivat - ja ovat edelleen - minun makuuni. Eilen puoliso tosin kyseenalaisti kepakkojen tarpeellisuuden, ei ymmärtänyt mihin sitä tikkua tarvitaan. No, rehellisyyden nimessä en minäkään tiedä, mutta ainakin se antaa mahdollisuuden olla välillä käyttämättä haarukkaa ja veistä!

Tämä resepti perustuu The Spice Spoon -blogin reseptiin Ami's Kebabs.

- 400 g jauhelihaa
- kaksi kevätsipulia varsineen
- 1 ruukullinen korianteria (lehdet ja varret käytetään)
- tuoreita mintunlehtiä
- 1 tuore chilipalko
- 2 rkl korianterinsiemeniä
- suolaa, pippuria
- 1 kananmuna

1. Laita kevätsipulien varret, korianteri, minttu, chili ja mausteet tehosekoittimeen tai surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa mausteita.
2. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa se tahnaan kunnolla sekaisin.
3. Yhdistä kulhossa maustetahna, jauheliha ja kevätsipulien sipuliosa pilkottuna. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Muotoile tahnasta kepakoita ja laita kepakoiden sisään puutikut. Vaihtoehtoisesti voit muokata jauhelihasta pihvejä tai pullia.
5. Paista kepakot 200 asteessa uunissa, kunnes pinta on ruskea (noin puoli tuntia). Lihapihvit tai -pullat voit joko paistaa pannulla tai uunissa.

Kepakoiden kanssa oli tarjolla mustasta tahinista tehtyä taratorkastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...