lauantai 4. elokuuta 2012

Ravintolat, Porvoo: Bistro Sinne ja Pienen suklaatehtaan jäätelö

Heinäkuussa tuli käytyä kesäretkellä Porvoossa (ehkä ensi kesänä tulee vihdoin mentyä sinne pyörällä - tällä kertaa alla oli vielä automobiili).

Olimme varanneet brunssin Bistro Sinnestä. Sinnen brunssilla alkuruoka on buffetissa, ja alku- ja pääruoat tarjoillaan pöytään. Alkuruoat olivat yksinkertaista, mutta hyviä: silakkaa, lohta, mummon kurkkuja, caesar-salaattia. Raikasta ja perinteistä. Alkuruoat tarjoillaan keittiön edessä olevalta tiskiltä, joten alkuruokaa ottaessa voi ihailla muiden ruokailijoiden pääruokien valmistumista. Siinä kyllä herää ruokahalu väkisinkin!

Pääruoka tarjoiltiin pöytään ja valittavana oli kala- ja lihavaihtoehto. Minä otin paikallisen kalastajan päivän kalansaaliin. Ruoka oli kaunis ja kastike oli aivan fantastinen!

Jälkiruokana oli pieni pala raparperipiirakkaa. Sinällään ihan ok, mutta itse en enää kovin paljon lämpene kakkumaisille jälkkäreille. Tai ylipäänsä sille käytännölle, että brunssiin sisältyy "pakollinen" jälkiruoka. Itse tykkään enemmän siitä, että jälkiruoka on buffetissa ja sen saa ottaa tai olla ottamatta ja koostaa mielensä mukaan. Tai sitten ottaisin kakun sijaan mieluummin vaikka cappuccinon.

Jälkiruoan suurin heikkous oli oikeastaan se, että olimme jo Porvoossa pyöriessämme saaneet maistaa jotakin aivan fantastista: Pienen suklaatehtaan jäätelöä. Jos menette Porvooseen, syökää ehdottomasti purkillinen suklaatehtaan lakujäätelöä! Niin hyvää, että meinaa melkein kyynel tirahtaa!

Sinnelle annan pisteet lähiruoan käytöstä ja kauniista sisustuksesta. Ainoa miinus on ikkunasta avautuva maisema: rakennustyömaa. Jos siis menet Sinneen romanttiselle illalliselle, aseta puolisosi istumaan niin, että hän voi tuijotella vain syvälle silmiisi ja takaseinään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...