lauantai 29. syyskuuta 2012

Gluteenittomia jauhoja

Pitkään käytin leivonnassa vain hamppujauhoa ja erilaisia pähkinäjauhoja. Sitten aloin tekemään kokeiluja tattarilla (esim. peruna-tattaririeska). Nyt kaapissa on myös riisijauhoa, hirssijauhoa, tapiokaa ja kikhernejauhoa.

Tattari oli kyllä vuosien pähkinäjauhojakokeilujen jälkeen käänteentekevä. Tänäänkin aamupalapöydässä oli tattarileipää.

Näitä erikoisempia jauhoja saa jo monista tavallisista marketeista ainakin pääkaupunkiseudulla. Jos hinta on kriteerinä, kannattaa tarkistaa etnisten kauppojen valikoima. Tämän kolmikon ostin Vii Voanista.


Vasemmalla pienessä pussissa hirssijauhoa, takana oikealla jättipussi kikhernejauhoa ja edessä pussillinen tapiokaa. Koko setti maksoi alle viisi euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...