sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Oliiveilla maustetut kanankoivet riisipedillä

Katkaisen kuivan blogikauteni kanareseptillä. Kana ei ole kuulunut ruokavaliooni kovinkaan kauaa – ensin olin pitkään kasvissyöjä, ja sitten kun aloin syömään lihaa, välttelin kananlihan syömistä. Osittain syy oli kaiketi eettinen, enkä ole mitenkään ylpeä siitä, että tämän reseptin kehittelyssä käyttämäni kana (tai oikeastaan kukonpoika) ei ole nähnyt maailmaa sellaisena, kuin kanan kuuluisi.

Kävimme kesällä pariin otteeseen Haltialan tilalla, jossa mielenkiintoisimmiksi eläimiksi paljastuivat kanat. Oli kiva katsella kanoja, jotka saivat elää mukavaa kananelämää isossa ulkoaitauksessa. Yksi kana kaivoi itselleen kuoppaa antaumuksella ja toinen yritti lusmuillen päästä osalliseksi valmiiksi kaivetusta kuopasta. Kukko tepasteli ympäriinsä ylväänä. Loput kanat eivät olleet ollenkaan kiinnostuneita kuoppadraamasta. Mielenkiintoisia tyyppejä nuo kanat, kuten me kaikki.

Mutta niin, silti noiden otusten lajitovereiden koivet päätyivät tänään pataan.

Oliiveilla maustetut kanankoivet riisipedillä
  • hiukan oliiviöljyä tai voita
  • 2 dl puuroriisiä
  • kuivattua tai tuoretta timjamia
  • 5,5 dl vettä
  • 1,5 tl harissaa
  • 15 oliivia
  • 5–10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 tomaattia lohkoina
  • 700 g kanan- tai kukonpojankoipia
 

1. Voitele vuoka oliiviöljyllä tai voilla.
2. Kaada puuroriisi tasaisesti vuokaan.
3. Asettele riisin päälle kuivattuja tai tuoreita timjamin oksia, ja lisää sitten niiden päälle kanankoivet. Asettele myös tomaattilohkot riisipedille.
4. Silppua oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit.
5. Sekoita veteen harissa, oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit. Kaada neste kanankoipien päälle.
6. Paista 200 asteessa noin tunnin ajan.

Olimme aika innoissamme tästä ruoasta, koska arjessa on melko mukavaa, kun koko ruoka kypsyy yhdessä astiassa, eikä välillä tarvitse sekoitella tai lisätä aineksia. Kun ainekset on laitettu pataan, ei tarvitse muuta kuin odottaa. Lisäksi tätä riisien ja kanankoipien yhdistelmää voi maustaa juuri sillä tavalla kuin haluaa, tai niillä mausteilla, jota kaapissa sattuu olemaan. Kunhan riisin ja nesteen määrän pitää samana, kokeilujen pitäisi onnistua. Ehkä sekoitamme ensi kerralla nesteeseen soijakastiketta ja inkivääriä. Tai sitten käytämme kookosmaitoa ja thaimaalaisia mausteita. Tai ehkä otamme käyttöömme garam masalan, ja siirrymme intialaisen ruoan maailmaan. Kerron näistä sitten myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...