sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Socca eli yksinkertainen kikherneleipä

Muistatteko kun pienenä leikittiin rikkinäistä puhelinta? Sama viestien vääristymisilmiö tapahtuu varmasti reseptiblogeissa, kun yksi kirjoittaa reseptin, toinen muokkaa sitä ja postaa oman versionsa - jota sitten puolestaan joku kolmas versioi. Kun resepti on vähän aikaa kiertänyt, se on jo täysin muuttanut muotoaan.

Tämä tuli mieleeni nyt, kun aion kirjoittaa blogiin soccan reseptin.

Olenko koskaan syönyt aitoa soccaa? En. Mutta olen netistä löytämäni reseptin perusteella tehnyt kaksi erilaista versiota, ja pitänyt molemmista. Kyseessä on nimittäin Ranskassa Nizzan alueella suosittu katu- tai pikaruoka.

Toisaalta – jos alkaa filosofoimaan ruoan syvintä olemusta, niin voi pohtia millä perusteella vaikka kategorioimme ruskean kastikkeen ruskeaksi kastikkeeksi (kuinka ruskeaa sen pitää olla?) tai onko pizza pizza, jos siinä ei ole pohjaa.

Soccan reseptin bongasin kai alunperin David Lebovitzin blogista. Tein sitä kesällä mökillä alkuperäisen reseptin mukaan paistaen sen uunissa kuumalla levyllä. Minulla ei kotona ole tarkoitukseen sopivaa levyä, joten resepti ei päässyt kotona kokkausrepertuaariin. Sitten eräänä iltana pohdiskelin mitä söisin kotiaamun aamupalaksi ja koin suuren ahaa-elämyksen: soccanhan voisi paistaa paistinpannulla! Ja niin syntyi tämä yksinkertaistettu socca.Socca eli yksinkertainen kikherneleipä

Tästä määrästä tulee kaksi paistinpannun kokoista lettusta

1 dl kikhernejauhoa
1 dl vettä
suolaa
oliiviöljyä paistamiseen

Vapaaehtoiset lisukkeet:
-        mustapippuria
-        rosmariinia
-        ohueksi suikaloituja kasviksia

Sekoita vesi ja jauhot haarukalla niin että jauhoon ei jää paakkuja. Lisää joukkoon suola ja mausteet (mustapippuri sopii kikhernejauhon makuun loistavasti). Anna taikinan levätä hetken ajan tai yön yli. Jos haluat, voit lisätä taikinaan ohueksi suikaloituja kasviksia.

Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle oliiviöljy. Kun öljy on kuumentunut, kaada pannulle puolet taikinasta. Kun toinen puoli on paistunut, käännä lettunen ympäri. Paista kypsäksi myös toiselta puolelta.

1 kommentti:

 1. Hei!

  Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

  Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi, suosittelen ehdottomasti että lähdet mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon. Sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Konsepti on jo olemassa Skandinaviassa ja muissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita!

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  http://www.etsiresepti.fi/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...