torstai 27. syyskuuta 2012

Tunisialainen kasviskeitto

Tällä keitolla lähtee flunssa!



Tunisialainen kasviskeitto

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli pieneksi pilkottuna
1 tl harissaa
1 tl paprikamaustetta
1 tl kuminansiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
2 tomaattia pieneksi pilkottuna
3 valkosipulinkynttä murskattuina
1 selleri pieneksi pilkottuna
1 kesäkurpitsa pieneksi pilkottuna
8 dl vettä
puolikas sitruuna
suolaa, pippuria

1. Tee ensin esivalmistelut, eli pilko sipuli, tomaatit, valkosipuli, selleri ja kesäkurpitsa.
2. Laita pataan oliiviöljy. Kun öljy on kuumentunut, lisää pilkottu sipuli.
3. Kun sipuli on kuullottunut, lisää pataan mausteet. Sekoittele hetki.
4. Lisää sitten valkosipuli, selleri ja kesäkurpitsa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoittele kasviksia hetki, ja lisää sitten vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
5. Anna padan porista miedolla lämmöllä. Kun kesäkurpitsa on kypsynyt, poista sitruunanpuolikkaasta kuori ja siemenet ja pilko se pieneksi. Lisää pilkottu sitruuna pataan.
6. Anna maustua viitisen minuuttia.
7. Soseuta keitto sauvasekoittimella.
8. Laita keitto takaisin levylle ja tarkista maku. Kun maku on kohdillaan, keitto on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...