tiistai 2. lokakuuta 2012

Makoisa kesäkurpitsaleipä

Siitä ei ole kauan, kun Monkeyfood julkaisi blogissaan salaisen kesäkurpitsaherkkukakkunsa reseptin. Ja sen jälkeen sekä minulla että Monkeyfoodin Merillä on pitänyt kiirettä, kun olemme molemmat omissa nurkissamme pyöritelleet jos jonkinlaisia kesäkurpitsaleipomuksia! Minä tein suklaa-kesäkurpitsakakun ja myöhemmin saman reseptin pohjalta omenapiirakan. Meri muutti omenapiirakkani omena-puolukkakakuksi ja minä puolestani tein Merin kesäkurpitsakakkureseptin pohjalta tämän kesäkurpitsaleivän.

Tai itse asiassa tein leipää jo kaksi kertaa: toisen kerran itselleni ja toisen kerran anopille.

Jep, niin onnistunutta, että uskalsi anopillekin tarjota!

Olen melko varma, että tämä leipä löytyy aamupalapöydästämme ensi viikonloppunakin.

Mehevä kesäkurpitsaleipä

2 dl tattarijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 dl siemeniä (käytin auringonkukan-, sesamin- ja pellavansiemeniä)
1 dl öljyä
2 kananmunaa
2,5 dl kesäkurpitsaraastetta

1. Napsauta uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet.
3. Raasta kesäkurpitsa. Yhdistä raasteeseen kananmunat ja öljy.
4. Yhdistä kaikki aineet, sekoita hyvin puulastalla.
5. Voitele leipävuoka ja leivitä se siemenillä. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista uunin keskitasolla noin tunnin ajan.

Leipä edestä....



... ja takaa...


... sekä kaverinsa tattaririeskan kanssa kuvattuna.'

4 kommenttia:

  1. Ei kai sentään yksi desi leivinjauhetta?!

    MAHTAVA leipä! Hieno tuotekehitys. HURAA kokeileva keittiö!

    VastaaPoista
  2. No herranjessus, ei! Teelusikallinen riittää. Kiitos kun olit tarkkana, mitta on nyt korjattu! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ideasta, oli tosi hyvää leipää! :) Tässä mun versio: http://jainenkapy.blogspot.fi/2014/08/kesakurpitsaleipa.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suola oli kai unohtunut ohjeesta! Kaipasin suolaa leipään. Muuten koostumus oli pehmeän makuinen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...