Tai itse asiassa tein leipää jo kaksi kertaa: toisen kerran itselleni ja toisen kerran anopille.
Jep, niin onnistunutta, että uskalsi anopillekin tarjota!
Olen melko varma, että tämä leipä löytyy aamupalapöydästämme ensi viikonloppunakin.
Mehevä kesäkurpitsaleipä
2 dl tattarijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 dl siemeniä (käytin auringonkukan-, sesamin- ja pellavansiemeniä)
1 dl öljyä
2 kananmunaa
2,5 dl kesäkurpitsaraastetta
1. Napsauta uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Sekoita kuivat aineet.
3. Raasta kesäkurpitsa. Yhdistä raasteeseen kananmunat ja öljy.
4. Yhdistä kaikki aineet, sekoita hyvin puulastalla.
5. Voitele leipävuoka ja leivitä se siemenillä. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista uunin keskitasolla noin tunnin ajan.
Leipä edestä....
... ja takaa...
... sekä kaverinsa tattaririeskan kanssa kuvattuna.'
Ei kai sentään yksi desi leivinjauhetta?!
VastaaPoistaMAHTAVA leipä! Hieno tuotekehitys. HURAA kokeileva keittiö!
No herranjessus, ei! Teelusikallinen riittää. Kiitos kun olit tarkkana, mitta on nyt korjattu! :)
VastaaPoistaKiitos ideasta, oli tosi hyvää leipää! :) Tässä mun versio: http://jainenkapy.blogspot.fi/2014/08/kesakurpitsaleipa.html
VastaaPoistaSuola oli kai unohtunut ohjeesta! Kaipasin suolaa leipään. Muuten koostumus oli pehmeän makuinen.
Poista