keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Hyvää elämää

Optimal Performancen Jonilla oli Facebookissa kuva makoilusta aurinkorannalla. Joni pohdiskeli sitä, tarvitseeko elämän olla sellaista, että kokee tarvetta lähteä lomalle. Ajatusten evääksi Joni tarjosi Seth Godinin lauseen:

Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set up a life you don't need to escape from.

Joni esitti kysymyksen siitä, millainen olisi se elämä, josta ei tarvitsisi paeta. Minun ajatukseni unelmaelämästä ovat tällaisia:

Oikea tasapaino työn ja levon (suorittamisen ja lapamatoilun) välillä. Osata nautta itselle tärkeistä asioista, elää itselle sopivaa elämää ja arvostaa niitä asioita, jotka ovat elämässä hyvin jo nyt.
Elämässä pitäisi viihtyä arkenakin. Eikö se ole Seppälä, joka mainostaa, että voit olla oman elämäsi supermalli? Minä sanon, että tee omasta arjestasi lomapäivä! Tähän vielä lainaus Urbaanilta orangilta, joka sanoi saman jo vuonna 2011 (eikä siksi taida enää sanoa mitään, kun on jo sanottavansa sanonut:
Matkustamisessa ei kyse ole niinkään siitä uuden näkemisestä ja kokemisesta vaan siitä, että nähdessään uutta mieli päästää helpommin irti vanhasta. Arjen rutiinit unohtuvat kun aistit täyttyvät uusilla elämyksillä. Tätä vapauden ja hetkessä olemisen tunnetta me haemme matkustamalla. Tämän saman vapauden voi kuitenkin tuntea aivan yhtä hyvin liikahtamatta itse mihinkään. Onkin parempi katsoa samoja asioita eri tavalla kuin uusia asioita samalla tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...