perjantai 25. toukokuuta 2012

Elina taisi kuolla, minä jäin henkiin

Auto ajoi eilen päälleni. Minulle ei käynyt pahasti, mutta Elina-pyörältäni taisi lähteä henki. 

Ylitin suojatietä, kun tajusin, että auto tulee minua päin. Sitten löysin itseni maasta makaamasta. Ensimmäinen ajatus oli, että pitää soittaa puolisolle. 

Niin se menee, hyvät ihmiset. Elämää pitäisi osata arvostaa joka päivä. Rakkaitaan pitäisi muistaa joka päivä. Ei pitäisi murehtia pienistä tai vatvoa sitä, onko rasvaprosentti 10 tai 30. Mitkä ovat ne asiat, joilla on oikeasti väliä? 

Vaikka sitä harmitteleekin, että miksi piti ajaa just siinä just silloin ja miksi en pysähtynyt, niin pitäisi kuitenkin muistaa, että olisi voinut käydä aika paljon pahemminkin. Nyt selvisin ruhjeilla, mutta olisihan siinä helposti voinut murtaa luunsa tai menettää henkensä.

Osaan taas vähän enemmän arvostaa elämää ja kaikkia ihania ihmisiä ympärilläni. 

Tästä viikonlopusta aion nauttia täysin rinnoin!


Tämä kuva vauhdin hurmasta Elinalla on otettu kuukausi sitten.

maanantai 21. toukokuuta 2012

Vihreä riisisalaatti ja punaiset lihapullat

Jes! Näillä safkoilla väriä elämään!

Olen viime aikoina tietoisesti lisännyt hiilihydraattien määrää ruokavaliossani ja siitä syystä olen tehnyt jos jonkinlaisia riisisalaatteja. Tykkään näistä kovasti. Tarvitaan vain keitettyä ja jäähdytettyä riisiä ja sen jälkeen riisiin yhdistetään kaikkea, mitä jääkaapista löytyy. Tässä versiossa salaattiin tulee rucolaa, kevätsipulia, latva-artisokkaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Aikaisemmin julkaisin blogissa reseptin, johon tuli tomaattia ja lehtipersiljaa. Näiden lisäksi olen käyttänyt riisisalaateissa muun muassa kurkkua, kapriksia, paistettua sipulia, kesäkurpitsaa ja oliiveja.




Vihreä riisisalaatti
2,5 dl keittämätöntä riisiä
iso rasia rucolaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
suolaa, pippuria
pari kevätsipulinvartta
1 tölkki säilöttyjä latva-artisokkia
5-10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja (jos käytät öljyyn säilöttyjä tomaatteja, ei salaattiin tarvitse lisätä oliiviöljyä)
tuoreita yrttejä

1. Keitä riisi paketin ohjeiden mukaan.
2. Kun riisi on kypsää, huuhdo se kylmällä vedellä, valuta hyvin ja laita kulhoon.
3. Laita tehosekoittimeen rucola, valkosipulinkynsi, oliiviöljy, omenaviinietikka ja suola. Sekoita aineksista tahna.
4. Yhdistä rucolatahna riisiin.
5. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja latva-artisokat ja yhdistä ne riisisalaattiin. Lisää myös joukkoon myös yrtit ja pippuri ja tarkista maku.
6. Tarjoa heti tai anna maustua jääkaapissa.

Punaiset lihapullat
400 grammaa jauhelihaa
0,5 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
chilihiutaleita tai -jauhetta maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset käsin sekaisin ja paista pannulla oliiviöljyssä tai voissa. That's it!

sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Saaristolaisleipää ja kananmunalevitettä

Tässä tumman leivän ystäville sopiva gluteeniton resepti. Tämä leipä teki minun aamustani täydellisen.



Leivästä tulee puolikas pellillinen, eli noin kuusi isoa palaa leipää.  

Saaristolaisleipää
1 porkkana
1 kananmuna
1 rkl omenaviinietikkaa
0,5 tl kuminaa
0,5 tl suolaa
1 dl hamppujauhoa
0,5 tl ruokasoodaa

1. Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
2. Yhdistä raasteeseen kananmuna, viinietikka, kumina ja suola. Sekoita kunnolla.
3. Lisää seokseen hamppujauho ja ruokasooda.
4. Levitä lusikan takaosalla leivinpaperilla ohuehkoksi kerrokseksi. Jaa veitsellä ruuduiksi.
5. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Entä mitä voi laittaa leivän päälle, jos ei halua syödä maitotuotteita? Vaikkapa kananmunalevitettä, jonka voi maustaa haluamallaan tavalla. Kananmunalevite muistuttaa koostumukseltaan vaahdotettua voita ja levittyy leivälle helposti.

Kananmunalevite
2 kananmunaa
ripaus suolaa
tuoretta ruohosipulia

1. Keitä kananmunat kypsiksi.
2. Jäähdytä munat ja kuori ne.
3. Laita kananmunat tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.

lauantai 19. toukokuuta 2012

Viikonloppuruokaa: banaanilettuja ja kutunrahkaa

Tervehdys!

Päätän nyt blogitaukoni virallisesti. Olen selviytynyt kevätlukukauden opiskelurupeamasta (muutamaa pientä tehtävää lukuunottamatta) ja tuntuu melkein siltä, että kesäloma on alkanut. Opintopisteitä on kasassa ihan kauheasti ja tiedonjano on edelleen kova. Maailmassa on niin paljon asioita, joista haluaisi päästä paremmin selville. Kaikkea ei tietenkään tarvitse opiskella yliopistossa, ja kesälomalla on ihanaa, kun saan lukea ihan mitä kirjoja lystään. Aihepiirit taitavat liikkua lähinnä liikunnassa ja henkisessä hyvinvoinnissa, romaaneja unohtamatta.

Kolmen viikon päästä koittaa virallinen kesäloma numero yksi, ja sitä varten on jo suunnitelmia kasattu yllin kyllin. Tarkoitus on viettää mökillä yksinkertaista elämää. Nauttia herätyskellottomuudesta, lukea kirjoja keinussa, heilutella vähän kahvakuulaa, meditoida, testailla uusia reseptejä ja niin edelleen.

Viime vuonna mökkilomalla paistoin banaanilettuja harva se päivä. Vähän samaan tunnelmaan pääsin pari viikkoa sitten, kun testasin auringon paistaessa uutta banaanilettureseptiä Against all grain -blogin reseptiä mukaillen. Letut söin vaniljalla maustetun kutunrahkan ja hunajakanelin kanssa.

Siis minkä?

Kutunrahka on Saloniemen juustolan valmistamaa, Intohimo-nimistä, kutunmaidosta tehtyä rahkaa. Aiemmin olen bongannut sitä Ruohonjuuressa, mutta kun sitä tuli kotikauppaamme puolet halvempaan hintaan, oli pakko ostaa.

Ja se oli ihanaa.

Entäs sitten se hunajakaneli?

Sekoitin teelusikalliseen hunajaa hiukan kanelia ja levitin sen letuille. Ihan huippua sekin.

Kun siis ateriani koostui banaaniletuista, tuoreista mansikoista, kutunrahkasta, hunajakanelista ja kahvista, olin jotakuinkin taivaassa.


Banaaniletut tein Against all grain -blogin reseptiä mukaillen.

Banaaniletut
3 kananmunaa
0,6 dl kookosmaitoa
2 rkl kookosjauhoa
0,6 dl mantelijauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
1 banaani
ripaus suolaa
vaniljajauhetta, kardemummaa ja kanelia

1. Muusaa banaani.
2. Lisää banaanisoseeseen kookosmaito ja kananmunat.
3. Sekoita sitten joukkoon kuivat aineet.
4. Paista pannulla kypsiksi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...