perjantai 27. heinäkuuta 2012

Taydellinen, alaston suklaapatukka

Tänään näin työmatkalla maassa suklaapatukan käärepaperin ja luulin sitä pikkulinnuksi. Minusta siinä oli jotain runollista. Olisi kai pitänyt kirjoittaa se Facebook-statukseen. Sen sijaan kirjoitinkin sen tänne blogiin, heh.

Nyt seuraa suklaapatukkasuositus (tätä patukkaa en erehdy luulemaan pikkulinnuksi):

jos haluat syödä sokerittoman suklaapatukan, syö Nakd-merkin Cocoa Mint -patukka.



Patukka painaa 35 grammaa ja sisältää:
- taatelia 48 %
- cashewta 29 %
- rusinoita 17 %
- kaakaota 6 %
- luontaista minttu- ja suklaa-aromia

Ja se maistuu Pätkikseltä! Nakd-merkillä on muitakin suklaisia patukoita, mutta niitä en ole testannut. Tätä suosittelen kyllä lämpimästi!

Nakd-merkkiä myy ainakin FitnessFirst-verkkokauppa ja Punnitse ja Säästä. Oman patukkani taisin ostaa jostakin tamperelaisesta ekoliikkeestä, jossa vierailin jokin aika sitten.

Huom! Tämä ei ole sponsoroitu mainos, sillä minua ei sponsoroi kukaan (nyyh)!

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kokkisodan tulos

Kerroin eilen kokkisodasta ja arvuuttelin, mitä tekisin jääkaapissa olevista aineksista ruoaksi.

Loppujen lopuksi törmäsin eilen uuteen ruokablogiin, joka vei aterian itämaiden suuntaan. The Spice Spoon -blogissa pakistanilais-afghanistanilainen Shayma bloggaa omien juuriensa inspiroimaa ruokaa. Mitä voin sanoa? Mausteita, mausteita, mausteita! Eli count me in!

Ruoaksi valmistui siis juustokuminalla maustettua kaalisalaattia, tarator-kastiketta, peruna-tomaattipaistos ja yrttiset jauhelihakepakot.



Peruna-tomaattipaistos

- neljä keitettyä perunaa
- kolme tomaattia
- neljä kananmunaa
- punasipulia
- oliiviöljyä
- mausteina suolaa, pippuria ja sumakkia

1. Viipaloi perunat ja tomaatit. Pilko sipuli.
2. Voitele vuoka oliiviöljyllä.
3. Peitä vuoan pohja perunasiivuilla.
4. Lado perunoiden päälle tomaattiviipaleet.
5. Ripottele päälle pilkottu punasipuli ja mausteet.
6. Lado päälle loput perunaviipaleet.
7. Riko lopuksi vuokaan kananmunat. Tarkoitus on, että kananmunat kypsyvät keltuaisineen päivineen vuoan päällä.
8. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.

Jauhelihakepakot

Pienenä meillä syötiin usein kepakoita. En tiedä mikä niissä vetosi lapseen, mutta tykkäsin niistä ihan älyttömästi. Toisaalta kaikki jauheliharuoat olivat - ja ovat edelleen - minun makuuni. Eilen puoliso tosin kyseenalaisti kepakkojen tarpeellisuuden, ei ymmärtänyt mihin sitä tikkua tarvitaan. No, rehellisyyden nimessä en minäkään tiedä, mutta ainakin se antaa mahdollisuuden olla välillä käyttämättä haarukkaa ja veistä!

Tämä resepti perustuu The Spice Spoon -blogin reseptiin Ami's Kebabs.

- 400 g jauhelihaa
- kaksi kevätsipulia varsineen
- 1 ruukullinen korianteria (lehdet ja varret käytetään)
- tuoreita mintunlehtiä
- 1 tuore chilipalko
- 2 rkl korianterinsiemeniä
- suolaa, pippuria
- 1 kananmuna

1. Laita kevätsipulien varret, korianteri, minttu, chili ja mausteet tehosekoittimeen tai surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa mausteita.
2. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa se tahnaan kunnolla sekaisin.
3. Yhdistä kulhossa maustetahna, jauheliha ja kevätsipulien sipuliosa pilkottuna. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Muotoile tahnasta kepakoita ja laita kepakoiden sisään puutikut. Vaihtoehtoisesti voit muokata jauhelihasta pihvejä tai pullia.
5. Paista kepakot 200 asteessa uunissa, kunnes pinta on ruskea (noin puoli tuntia). Lihapihvit tai -pullat voit joko paistaa pannulla tai uunissa.

Kepakoiden kanssa oli tarjolla mustasta tahinista tehtyä taratorkastiketta.

torstai 19. heinäkuuta 2012

Kokkisotaa kotona: jauhelihaa, perunoita ja muutama kananmuna

Aika usein kotona kaapit ovat pullollaan ruokaa. Toisinaan ne ovat melkein tyhjät. Jälkimmäinen tilanne on minusta ruoanlaittajana melkeinpä kivempi. On kiva leikkiä kokkisotaa kotona!

Kun tänään teen ruokaa, tiedän että minulla on:
- 400 grammaa jauhelihaa
- 4 kananmunaa
- 4 eilen keitettyä perunaa ja pussillinen raakoja perunoita
- 4 tomaattia
- pari punasipulia varsineen
- yksi varhaiskaali
- porkkanoita.

Aika simppelit aineet, mutta mahdollisuuksia on monia!

1) Peruna-jauhelihapaistos

Tekisinkö uunissa jonkinlaisen paistoksen uunissa, johon tulisi pohjalle perunat, sitten paistettu jauheliha ja tomaattisiivuja. Päälle voisin rikkoa kananmunia ja paistaa paistosta, kunnes kananmunat ovat hyytyneet.

2) Paistetut perunat, lihapullat ja kaalisalaatti

Voisin paistaa perunat, ja tarjota niiden kera lihapullia ja kaalisalaattia.

3) Jauheliha-kaalipaistos ja tomaatti-sipulisalaatti

Vai paistaisinko sittenkin jauhelihan ja kaalisuikaleet yhdessä? Ja tekisinkö tomaatti-sipulisalaatin?

4) Lihapiirakka

Tekisinkö perunoista ja kananmunista piirakkapohjan? Piirakan voisi täyttää jauhelihalla ja kuorruttaa tomaateilla.

Olen iloinen siitä, että olen viime vuosien aikana oppinut laittamaan ruokaa ilman reseptejä. Kun näen edessäni ruoka-aineet, en panikoi, vaan näen mielessäni useita eri vaihtoehtoja. Saa nähdä, mitä kokkisota tänään tuottaa!

Jos olet tulossa meille tänään syömään, niin voit esittää toivomuksia :)

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Reseptit järjestykseen

Nettiaika on siitä ihanaa, että yritysten ansaintalogiikka on muuttunut, ja yhtä jos toista saa netistä ilmaiseksi. Esimerkiksi ihan megahienoja reseptikortteja, joihin voi kirjoittaa omat reseptinsä! Love vs. Design -nimisellä yrityksellä on verkkosivuillaan osio, josta saa tulostella näiden tyylikkäiden korttien lisäksi ilmaiseksi vaikka mitä!

perjantai 13. heinäkuuta 2012

Joogaa vedessä, vatsalihaksia kotona

Taisinkin jo kertoa, että yritän opetella paremmaksi uimariksi. Nautin vedestä ja pulikoinnista.

Tässä olisi yksi uusi tapa yhdistää vesillä olo ja liikunta:



Meidän mökillä tätä ei valitettavasti voisi harrastaa, sillä vesi on tosi matalaa ja täynnä järkyttävän isoja kivilohkareita. Veteen putoaminen voisi olla kohtalokasta. Equinoxilta löytyi myös tämä video, jossa on siisti vatsalihastreeni:


Siisti treeni, mutta sääliksi käy tota tyyppiä, joka vaan treenaa ja treenaa tunnista toiseen! :) Huomenna pääsen joka tapauksessa aloittamaan aamuni uinnilla. Ihan mahtavaa!

torstai 12. heinäkuuta 2012

Matkakuume - kohteena Tallinna

Viikon päästä lähden käymään Tallinnassa.

En tajua, miksi olen aikaisemmin dissannut Tallinnaa. Sinnehän on äärimmäisen kätevä mennä Helsingistä! Jos sattuu tykkäämään brunsseista, niin kuin meikäläinen, voi nauttia aamubrunssinsa laivan buffetpöydässä suht koht huokeaan hintaan. Ja sitten sukeltaa Tallinnan tarjontaan.

Selailin äsken nopeasti tallinnalaisten kahviloita ja ravintoloita tarjontaa. Ruoka näytti olevan melkein puolet halvempaa kuin Helsingissä. En silti aio etukäteen suunnitella minne tarkalleen ottaen menen, vaan pörräilen vain ympäriinsä.

Noh - ravintoloiden hehkuttaminen etukäteen on aina vähän kyseenalaista. Raportoin uudelleen sitten, kun olen tuolla meren takana käynyt!

Törmäsin tänään eestiläiseen Nami-Nami-blogiin, joka on tutustumisen arvoinen. Reseptejä on joka lähtöön.

maanantai 9. heinäkuuta 2012

Randomkuulumisia

Joskus on hyvä kysyä itseltään, mitä minulle kuuluu tänään.

Minulle kuuluu hyvää, kiitos.

Joskus tosin hieman ahdistaa se, että ahdistaa. Kun kaikki on loppujen lopuksi niin hyvin, ja on niin paljon kaikkea, mistä saa olla kiitollinen. Ja aina silti löytyy jotain pientä napisemista.

Noh. En nyt kuitenkaan napise.

Tässä tämän hetken kuulumiset:
- olen viikon verran seurannut netissä uuden pyöräni saapumista luokseni. Pyörä hengaili ensin Brysselissä, vietti sitten viikonlopun Turussa ja on nyt jossakin päin Helsinkiä DHL:n autossa. Kohta siis kohtaamme!

- istutin parvekkeelle kasveja sen kummempia harkitsematta (viime vuonna viljely oli harkitumpaa). Yhteen ruukkuun heittelin krassin siemeniä, koska krassi on tosi kiva parvekekasvi - se on pikantti lisä salaatteihin ja kukatkin voi syödä. Myöhemmin huomasin, että ne, mitä luulin krassinsiemeniksi, olivatkin punajuurensiemeniä. Nyt kukkaruukussa kasvaa parikymmentä punajuuren tainta. Luultavasti annan niiden kasvaa toivoen, että lehdet kasvavat syöntikelpoisiksi. Ja että kukkaruukku ei halkea.

- viikonloppuna söin oikein hyvin ulkona ja nautin muutenkin elämästä täysin rinnoin. Syömässä kävin sekä Hämeenlinnassa Piparkakkutalossa että Porvoossa Bistro Sinnessä. Haluisin ehtiä tekemään näistä omat postaukset, mutta siltä varalta etten ehdi, suosittelen molempia lämpimästi.

- en varsinaisesti ole mikään jäätelöfani, mutta kesällä jäätelö maistuu. Parhaimmat jäätelöt tänä vuonna ovat olleet Herrgårdsin jäätelö ja porvoolaisen Pienen suklaatehtaan maitosuklaa-lakritsijäätelö, joka maistui Dracula-karkeilta (lapsuuden suosikki!). Erityismaininnan saa myös suonenjokelainen Peltolan jäätelö. Haluaisin itselleni jäätelökoneen, jotta voisin tehdä kookosmaitopohjaisia jäätelöitä.

- meillä on tänä vuonna neljättä vuotta sadan neliön viljelypalsta. Tähän mennessä satoa on saatu parsasta, raparperista, mansikoista, metsämansikoista, persiljasta ja ruohosipulista. Perunaakin voisi kai jo nostaa.

- haluaisin oppia uimaan paremmin. Mökillä tuli harjoiteltua uiskentelua useaan otteeseen. Kesän kuumin look muodostuu ehdottomasti sinisistä uimalaseista!

torstai 5. heinäkuuta 2012

Kreikka mielessäin

Voi olla, että menemme kesälomalla Kreikkaan. Asia on mietintämyssyssä ja matkanjärjestäjien sivuja on selattu kuumeisesti. Mutta miten erottaa kohteet toisistaan, kun kaikki lupaavat aurinkoa ja turkoosia merta? Välimerellä saa joka paikasta herkullista ruokaa, joten meidän matkakohteelle asettamamme kriteerit - uimamahdollisuus, meri, lämpö ja hyvä ruoka - toteutuvat joka kohteessa. Mihinkään turistihelvettiin sitä ei kuitenkaan haluaisi matkustaa, ja siksi kohteita katselee vähän kriittisellä silmällä.

Oikeasti pitäisi vaan varata matka, koska lomailu ulkomailla on aina ihanaa, kohteesta riippumatta.

Kreikkalaista ruokaa voin kuolailla etukäteen vaikkapa tästä Elly says Opa! -blogista (jolla on mielestäni aivan fantastinen nimi).

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Iloinen kakku itsenäisyyden kunniaksi

Mun mielestä jälkiruoat on onnistuneita, jos ne tuo hymyn huulille. Välillä hymy tulee mausta, välillä ulkonäöstä.

Tämä Smitten Kitchen -blogista poimittu Flag cake menee ehdottomasti jälkimmäiseen kategoriaan! Stailausidea sopii ihan yhtä hyvin viljattomaan kuin viljalliseenkin kakkuun.


Omia reseptejäni lisään blogiin taas piakkoin. Tällä hetkellä Napapilven keittiössä valmistuu kasvispainotteista ruokaa tuoreiden vihannesten kunniaksi. Leivontarintamalla uusi ykkönen on tattari, josta valmistuu uusia ruokia lähes joka päivä! Pysykää siis kuulolla!

tiistai 3. heinäkuuta 2012

Uusi laji: barmetrics

Käyn kuntosalilla kolme neljä kertaa viikossa. Nostan raskaita painoja, ja kun lähden kotiin, tunnen todella tehneeni jotakin. Kuntosaliharjoittelu on tuottanut tulosta: vartaloni on muovautunut huomattavasti lihaksikkaammaksi. Painan yhtä paljon kuin ennen, mutta lihas on korvannut läskiä.

Tällä mukavalla muutoksella on kuitenkin kääntöpuoli: jos EN käy salilla, alan panikoida, että lihon ja muutun viikossa Michelin-mieheksi. Esimerkiksi lomalla, kun en kahden viikon aikana käynyt ollenkaan salilla ja söin useampia jäätelöitä viikossa, alkoi vähän ahdistaa. Tämä ajattelutapa on kurja, ja tiedän sen.

On kuitenkin hölmöä ajatella, että hyvän kunnon voisi saavuttaa vain salilla. Kun tätä videota katsoo, tulee sellainen olo, että pelkillä kehon painolla tehtävillä punnerruksilla voi päästä aika kovaan kondikseen, vaikkei tekisi mitään muuta.

Ja jos treeniin lisää vielä leikkikentillä olevat tangot, on vain taivas rajana! Me Suomessa olemme siitä onnekkaita, että varmaan lähes kaikilla paikkakunnilla on aikuisillekin tarkoitettuja kuntoilupaikkoja ulkosalla. Niitä kannattaa hyödyntää, kun liikkuu ulkona - sillä kaunista kesäpäivää ei kannata viettää sisällä hikisessä salissa!

maanantai 2. heinäkuuta 2012

Uusi pyörä!

Nyt se on tilattu!

Sen jälkeen kun toukokuun lopussa entinen pyöräni Elina heitti henkensä, olen ollut ilman pyörää.

Pyörättömässä elämässä Helsinki tuntuu kutistuneelta - kaikki ei olekaan enää niin kätevästi puolen tunnin ajomatkan ulottuvilta, vaan vaatii bussimatkaa tai kahta. Viljelypalstalle ei työpäivän jälkeen ehdi kävelemällä, aamut pitää pyöräilyn sijaan käyttää bussissa istuen, viikonlopun retkikohteet ovat rajoittuneella alueella. Mälsää.

Mutta kohta kesä-Helsinki on taas ulottuvillani!

Kuvassa on uusi hopeinen salamani, Charge-merkin Hob. Toivottavasti kaunokainen saapuu luokseni pian!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...