maanantai 21. tammikuuta 2013

Pirteä päivänaloitus porkkanariisipuurolla

Oranssia energiaa! Ruoasta! Sitä tämä porkkanariisipuuro todellakin antaa.

Alkuperäinen resepti on 70-luvun kasviskeittokirjasta. Resepti pohjautuu intialaiseen kheer-nimiseen riisipuuroon. Googlaamalla "carrot kheer" löydät tästä puurosta lukuisia sovelluksia. Miksi sitten valita tämä minun versioni? Koska se on äärimmäisen yksinkertainen. Ei maitotuotteita, ei monimutkaisia mausteyhdistelmiä. Tämä on puuro, jonka voit antaa tekeytyä hellalla muiden aamutohinoiden aikana. Sitä ei tarvitse paapoa, mutta lopulta se palkitsee lämpimällä, täyttävällä maulla.

Halutessasi voit lisätä puuroon pähkinöitä, vaniljaa, kookosmaitoa, ruusuvettä, sahramia, pistaaseja... Ihan mitä haluat. Perinteisesti kheerissä käytetään nesteenä maitoa tai kermaa, mutta myös tämä veteen tehty versio on samettisen pehmeä.

Porkkanariisipuuro

1 l vettä
1 dl puuroriisiä
hiukan suolaa
5 pientä porkkanaa hienoksi raastettuna
kardemummaa maun mukaan
0,5 dl rusinoita (tai pieneksi pilkottuja kuivattuja viikunoita tai taateleita)

1. Laita vesi kattilaan. Kun se kiehuu, lisää joukkoon riisi ja suola. Keittele puoli tuntia, sekoita muutaman kerran keittämisen aikana.

2. Lisää kattilaan porkkanaraaste, kuivahedelmät ja kardemumma. Keitä vielä noin 40 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa täydelliseltä viikonloppupuurolta, nam. Ja juuri nyt oranssi energia on just se, mistä on puute!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...