lauantai 12. tammikuuta 2013

Polenta!

Tänään päätin tutustua polentaan. Olin hommannut kaappiin pussillisen jo jokin aika sitten, ja yhtäkkiä polentahammasta rupesi kolottamaan.

Kävin keittokirjahyllylläni ja googlasin reseptejä. Loppupäätelmäni oli se, että polentasta voi tehdä vaikka sun mitä! Sitä voi syödä puuromaisena lisukkeena, sen voi paistaa, uppopaistaa, laittaa kakkutaikinaan, koristella kasviksin... You name it, polenta does it!

Koska en (vielä) kanna harteillani polentakuningattaren titteliä, annan oman reseptini hautua, ennen kuin julkaisen sen. Mutta tältä ulkoa rapea, sisältä pehmeä polentani näytti:


Ei siinä sen kummempaa, kun keitteli polentan paketin ohjeen mukaan, taputteli sen sitten uunivuoan pohjalle, lurautti päälle oliiviöljyä ja mausteita, ja antoi sitten paistua 180 asteessa puolen tunnin ajan. 


Ohjeita polentavariaatioihin löytää googlesta. Katsomisen arvoisia ovat ainakin tämä Huevos rancheros over polenta ja polenta nera eli tattaria sisältävä polenta. Jos maissi ei ole juttusi, tee polentasi kokonaan tattarista ja tarjoile se salviakastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...