tiistai 29. tammikuuta 2013

Vietnamilaiset letut

Tämän vietnamilaisten lettujen reseptin olen napannut netistä vuosia sitten. Löytämäni resepti oli saattanut erkaantua aidosta vietnamilaisista reseptistä, ja minun reseptini on kirinyt yhä kauemmas. En ole syönyt aitoa vietnamilaista ruokaa saatikka käynyt Vietnamista, joten minulla ei ole haisuakaan millaisia näiden lettujen pitäisi olla.

Minusta ne ovat kuitenkin täydellisiä juuri näin.

Taikinaan tulee mungpavun puolikkaita, joiden täytyy antaa liota pari tuntia. Vähän ennakkosuunnittelua siis vaaditaan. Kun pavut ovat lionneet, niihin yhdistetään muut taikinan aineet, ja sitten letut paistellaan pannulla. Lettujen seuralaisiksi sopii "kasviskimara" - kauden kasviksia pannulla paistettuna.















Vietnamilaiset letut

0,5 dl mungpavun puolikkaita
1,5 - 2 dl kookosmaitoa
2 kananmunaa
1,5 dl  peruna-, riisi- tai tapiokajauhoa
ripaus suolaa
pari ripausta kurkumaa

kookosöljyä paistamiseen

1. Laita pavut likoamaan pariksi tunniksi.
2. Huuhdo pavut ja kaada ylimääräinen neste pois.
3. Lisää papujen joukkoon loput aineet. Sekoita kaikki kunnolla sekaisin blenderissä tai sauvasekoittimella.
4. Paista kuumalla pannulla ja tarjoa lämpiminä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...