lauantai 2. helmikuuta 2013

Nachot - muotiruoka!

Yhtäkkiä jokin ruoka tai ruoka-aine voi tehdä comebackin. Kuten esimerkiksi nachot! Eilen löysin niitä lautaseltani ja tänään törmäsin niihin jo kahdessa paikassa virtuaalimaailmassa.

On siis aika tehdä nachoille oma blogikirjoituksensa.

Kun asuin Reykjavikissa, olin kasvissyöjä ja kaukana kulinaristista, olivat supernachot parasta mitä opiskelijabudjetillani tiesin. Supernachot olivat ruokalaji, jota sai paristakin sikäläisestä ravintolakahvilabaarista (näissä todellakin on kaikki saman katon alla, yhdessä on lisäksi myös pesula ja kirjasto) ja ruokalajiin kuuluu jättimäinen lautasellinen nachoja, kuumaa juustokastiketta, chiliä, quacamolea ja ranskankermaa. Ne kuuluu nauttia hyvän ystävän seurassa, pimenevässä illassa. Eilen pääsin vanhaan kunnon islantilaiseen nachokokemukseen käsiksi keskellä Helsinkiä. Kerrassaan ihanaa :)

Nachoja näyttää olevan ilmassa muutenkin. Tänä viikonloppuna Jenkeissä pelataan Superbowl ja ilmeisesti siksi jenkkiläläiset bloggaajat kohkaavat nachoista. No mikä ettei!

Bon Appétit ehdottaa nachojuustoksi cheddaria tai Monterey Jackiä. Lisukkeeksi nachoihin voi jutun mukaan laittaa meksikolaista olutpossua, sillä nachojumalia ei missään nimessä saa pilkata tofulla! Muistakaa nachoilussa myös nämä viisaat sanat:

don't commit the cardinal sin of nacho making: the sad chip with no topping.

Gizmodo on kehitellyt matemaattisesti täydellisen nacho-ohjeen - pyytäkää rakenteluun avuksi insinööriystäviänne.

Jos olet makean perään tai et diggaa maissita, tee nachomainen tarjoilu omenista ja pähkinävoista, ehdottaa Manifest Vegan. Om nom nom nom nom....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...