sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Viikonloppuruokaa: blinit

Minulle ei ole ihan selvinnyt, miksi blinejä kuuluu syödä juuri tähän aikaan vuodesta. Onko kyseessä markkinointikikka vai jokin venäläinen perinne? En tiedä, mutta minäkin liityin blinihuumaan. Rakastan ruokalajeja, joita ruokailijat saavat kasailla mielensä mukaan. Tarvitaan vain yksi pääyksikkö (kuten blinit), ja sen rinnalle paljon pieniä kulhoja täynnä erilaisia herkkuja.

Blinien kanssa tarjosin
  • mätiä, punasipulia ja smetanaa 
  • suolakurkkuja ja hunajaa 
  • sienisalaattia 
  • omena-punajuurisalaattia.

Blinireseptinä toimi Hufvudstadsbladetissa tammikuun viimeisenä päivänä julkaistu Ravintola Troikan resepti.

Ravintola Troikan blinit 

pohjataikina:
2 dl maitoa
2 dl vettä
10 g hiivaa
200 g tattarijauhoa (eli noin 3,25 dl)

paistopäivänä:
1 kananmuna
(kirkastettua) voita

1. Hiiva liuotetaan lämpimään nesteeseen.
2. Taikinaan lisätään kuivat aineet.
3. Taikinan annetaan hapattua vuorokauden ajan.
4. Ennen paistamista taikinaan lisätään 1 kananmuna.
5. Paistetaan runsaassa voissa.
6. "Avnjuts tillsammans med goda vänner och många snapsar."

Koska minua ei tunneta kohtuudesta, vaan ennemminkin "enemmän on enemmän"-tyylistä, tein taikinaa tupla-annoksen. Kahdelle hengelle. Tuloksena oli melkoinen blinivuori!

Voin kuitenkin sanoa, että emme syöneet kaikkia kerralla. Järkeilin, että kun jääkaapissa kerrankin oli maitoa ja hiivaa, mitä en normaalisti harrasta, niin voin tehdä tupla-annoksen ja pakastaa loput.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...