lauantai 30. maaliskuuta 2013

Tattarileipää talon tapaan

Tästä reseptistä tulee yksi pellillinen "pehmeää" leipää tai kaksi pellillistä lehtileipämäistä näkkäriä. Jälkimmäinen versio sopii erityisesti juustotarjottimelle!

You choose.

Nopea tattarileipä

4 dl kuumaa vettä
1 rkl psylliumjauhetta
2,5 dl tattarijauhoa
1 dl siemeniä
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta (jätä pois, jos haluat ohutta näkkäriä)

1. Kuumenna vesi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sekoita kuivat aineet veteen.
4. Jos haluat leivästäsi pehmeää, taputtele taikina pellille. Jos haluat lehtileipämäistä näkkäriä, jaa taikina kahdelle pellille ja kaulitse ohueksi.
5. Paista 200 asteessa, kunnes leipä on saanut väriä.

Lankalauantaisena variaationa The Urbaani Oranki Special:
- laita taikinaan zahtar-mausteseosta
- kun olet levittänyt taikinan pellille, sivele pinnalle oliiviöljyä ja lisää vielä pinnalle hyvää suolaa.


Iloista pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...