maanantai 6. toukokuuta 2013

Suklaa-punajuurikakku numero kaksi, kostea kuin fan

Lähes puolitoista vuotta sitten bloggasin suklaa-punajuurikakusta. Ja nyt teen sen taas, tällä kertaa uudella reseptillä.

Löysin jostakin lehdestä niin yksinkertaisen reseptin, että oli pakko testata (luulen että kyseessä oli Women's Health). Minusta on aina mukavampi testata uutta, kuin tehdä samalla kaavalla. Esimerkiksi viikonlopun perusleivän reseptiä muokkaan pikkuisen joka kerta – hiukan eri jauhoja, hiukan eri siemeniä...

Tuohon suklaa-punajuurikakku 1:een tulee runsaasti kananmunia. Tähän tulee vähemmän. Ykköseen tulee myös kookosta, joka voi joillekin olla kynnyskysymys – tähän ei. Ykkönen saa suklaisuutensa lähinnä kaakaojauheesta – tässä käytetään Ihan Oikeaa Tummaa Suklaata. Tämä resepti on siis todella erilainen, mutta tulos melko samanlainen kuin ykkösessä.

Extra-kostea suklaa-punajuurikakku

3 keskikokoista punajuurta
4 kananmunaa
4 rkl hunajaa
1 tl vaniljauutetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl mantelijauhoa*
125 g tummaa suklaata
4 rkl oliiviöljyä.

1. Keitä punajuuret kuorineen. Kun ne ovat kypsiä ja jäähtyneitä, kuori ne ja soseuta.
2. Sekoita punajuurisoseeseen kananmunat, hunaja, vanilja, kaakao, leivinjauhe ja suola. Vatkaa sähkövatkaimella muutaman minuutin ajan kuohkeaksi seokseksi.
3. Lisää seokseen mantelit/mantelijauho.
4. Sulata suklaa vesihauteessa.
5. Lisää suklaamassaan oliiviöljy.
6. Yhdistä suklaamassa muuhun seokseen varovasti sekoittaen.
7. Kaada voideltuun uunivuokaan.
8. Paista 180 asteessa noin 35–40 minuuttia.

*Alkuperäisessä reseptissä oli 125 grammaa manteleita jauhettuna, mutta minä käytin mantelijauhoa, koska sitä oli kaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...